Merre repülünk?

Hőlégballon sétarepüléseinket elsősorban két helyszín fölött szervezzük. A Dunakanyar mellett és a Velencei tó fenséges tájai fölött repülünk, ahogy a szlogenünk is mondja: a szelek szárnyán szabadon!

Az utasok egyéni igényei alapján, a fenti két helyszíntől eltérő repülési útvonalat is szívesen vállalunk, ebben az esetben előzetes egyeztetés és körültekintő útvonalterv szükséges. Amennyiben a kívánt felszállási terület és repülési útvonal tiltott vagy korlátozott légtérbe esik, azonnal tájékoztatjuk a jelentkezőket és személyes megbeszélés során egy, a repülési szabályoknak megfelelő tervet állítunk össze.

Tiltott légtérnek számít a főváros, a hőlégballon számára tilos átrepülni a város felett. Korlátozott légtérként van számon tartva az összes reptér és lőtér, ahol az intézménnyel való előzetes egyeztetés és átrepülési engedély szükséges. A természetvédelmi területek fölött a legkisebb repülési magasság van meghatározva. Minden egyéb helyszínen vállalunk felszállást, amennyiben a terület helyszíni viszonyai ezt lehetővé teszik, valamint a repülési útvonal és tervezett leszállási helyszín is megfelelő.